Top 3 materiale textile de purtat în sezonul cald

  Vara și-a intrat deja în drepturi, iar garderoba trebuie adaptată în consecință. Combinațiile estetice îndrăznețe, în culori vibrante, devin vedetele sezonului. Totuși, valorile termice ridicate pot crea probleme în ceea ce privește procesul de asortare și alegere a ținutelor de vară.

  Este important să alegi materiale textile care să permită pielii să respire și să ofere confort termic.

  Iată top 3 alternative pe care le poți aborda în sezonul cald:

  1. Bumbacul – Una dintre cele mai populare alegeri, bumbacul este un material natural și respirabil, care absoarbe umiditatea și permite aerului să circule liber prin țesătură. Oferă senzații plăcute la atingere și este disponibil într-o varietate de opțiuni, de la rochii dama până la fuste și compleuri.
  2. Mătase naturală – Este un material luxos și delicat, apreciat atât pentru caracteristicile funcționale pe care le oferă, cât și pentru designul sofisticat. Elimină din start posibilitatea apariției urmelor de transpirație și garantează utilizări îndelungate. Piesele vestimentare din mătase naturală adaugă un strop de eleganță ținutelor de vară. Tocmai de aceea, pot fi purtate fără probleme la evenimente importante.
  3. Inul – O altă opțiune pe care merită să o încerci în zilele călduroase de vară. Inul este recunoscut pentru proprietățile sale de răcire. Te vei bucura, așadar, de o senzație fresh pe tot parcursul zilei. În plus, hainele din in sunt foarte durabile, tocmai de aceea, nu au cum să lipsească din alcătuirea garderobei de vară.

  Ținute pe care merită să le încerci vara

  Acum că ai aflat care sunt cele mai indicate materiale pentru definitivarea ținutelor de vară, e momentul să treci la pasul următor – alegerea și asortarea.

  Iată câteva tendințe ale anului 2023 pe care nu trebuie să le scapi din vedere:

  • Rochiile lungi – Opțiunile cu mâneci bufante au intrat în vizorul marilor case de modă pentru anul 2023. Sunt variante feminine, elegante, dar în același timp super fresh. Dacă îți dorești un aspect personalizat poți opta pentru rochii traditionale lungi, vaporoase. În schimb, dacă minimalismul este cel care te reprezintă poți opta pentru variantele simpliste, fără motive sau broderii aplicate.
  • Fustele midi – Poți lua în considerare o asemenea variantă dacă vrei să abordezi mai multe ținute interesante cu o singură piesă. Fusta midi poate fi asortată fără nicio problemă cu un top electrizant sau o cămașă cu funde aplicate în partea superioară. O poți integra atât în stiluri office, cât și boho chic.
  • Gențile în culori pastelate – Opțiunile cu mâner, în culorile pastelate vor conferi o notă strălucitoare oricărei combinații estetice. Printre nuanțele pe care merită să le iei în considerare se numără lila, verde sau galben lămâie.
  • Pantofii cu toc în forme neobișnuite – Dacă vrei să duci extravaganța stilistică la alt nivel, nu ezita să adopți pantofi cu forme fanteziste, care să dea tonul ținutelor spectaculoase. Mizează pe nuanțe vibrante, care să creeze contraste puternice.

  Sezonul cald oferă numeroase posibilități de asortare și integrare a pieselor vestimentare. Totuși, valorile termice ridicate afectează semnificativ gradul de confort și utilitate al ținutelor abordate. Tocmai de aceea, e indicat să mizezi pe materiale răcoroase, care au la bază țesături naturale. Nu contează că optezi pentru rochii dama elegante sau tradiționale – trebuie să personalizezi alegerea în funcție de nevoie.

  Lasă-ți creativitatea să lucreze și abordează piese vestimentare confortabile, adaptate sezonului cald!