În culise: O zi din viața unui DJ în turneu

Viața unui DJ în turneu poate fi plină de aventuri și experiențe unice. Însă, pentru mulți DJ-i, acest stil de viață poate fi extrem de obositor și solicitant. În acest articol, vom arunca o privire în culisele unei zile din viața unui DJ în turneu și vom explora aspectele mai puțin cunoscute ale acestui stil de viață.

Dimineața

Pentru un DJ în turneu, dimineața începe devreme, adesea cu un zbor spre următorul oraș din turneu. După aterizare, DJ-ul se îndreaptă către hotel pentru a se odihni câteva ore înainte de evenimentul de seară. În timpul acestor ore de repaus, DJ-ul se poate ocupa de aspecte administrative, cum ar fi actualizarea social media sau încărcarea muzicii în software-ul de mixare.

După-amiaza

După ce s-a odihnit și și-a pregătit echipamentul, DJ-ul se îndreaptă spre locul evenimentului. De obicei, acestea sunt cluburi sau festivaluri, iar DJ-ul este întâmpinat de organizatorii evenimentului și de personalul de securitate. În timpul acestei perioade, DJ-ul poate lua parte la interviuri sau întâlniri cu fanii, dar și să își pregătească setul pentru seara respectivă.

Seara

În timpul serii, DJ-ul se pregătește pentru momentul când își va face intrarea pe scenă. Înainte de a începe să mixeze, DJ-ul poate lua un moment de introspecție sau poate discuta cu organizatorii despre orice ultime detalii legate de eveniment. După aceea, DJ-ul urcă pe scenă și începe să mixeze muzică pentru public.

După eveniment

După eveniment, DJ-ul poate fi invitat să se alăture fanilor în zona de întâlnire sau să ia parte la o petrecere privată organizată în cinstea evenimentului. Însă, în majoritatea cazurilor, DJ-ul se întoarce la hotel pentru a se odihni înainte de următoarea zi de turneu.