Carne de pui de tara la ceaun: cum sa o gatesti mereu frageda si aromata

Ai mai incercat sa gatesti carne de pasare de tara si ai obtinut bucati tari, greu de mestecat, fara niciun gust? Sunt sanse mari sa nu o fi gatit corect.

Gatita la ceaun, carnea capata o aroma speciala, textura devine mai moale si in plus, nici nu trebuie sa o supraveghezi in timp ce se gateste.

Este timpul sa inveti cum sa gatesti corect carnea de pui de tara – iata ce trebuie sa stii!

Alege carnea de pasare potrivita

In general, in comparatie cu carnea din supermarketuri, carnea de pui de tara are o textura mai tare, din mai multe motive. In primul rand, pasarile traiesc mai mult, ele fiind sacrificate in circa 100 de zile, spre deosebire de 38-40 de zile in cazul pasarilor crescute industrial, cresterea lor nefiind grabita de hormoni de crestere sau faina din oase de peste.

In al doilea rand, pasarile de tara isi petrec timpul in curti exterioare, unde au suficient spatiu sa alerge si sa se bucure de aer proaspat si lumina naturala.

Acest stil de viata se reflecta atat in textura carnii, muschii pasarilor fiind mai tari, dar si asupra sanatatii pasarilor, ele nefiind tratate cu antibiotice pentru boli, iar cresterea lor nefiind grabita cu hormoni.

Marineaza carnea de pasare de curte

Fie ca faci friptura de pui de tara la cuptor sau il gatesti la ceaun, marinada este foarte importanta, deoarece nu doar ca face carnea sa fie mai gustoasa, mai aromata, dar o face si mai frageda, carnea fiind mult mai moale si mai suculenta.

Foloseste un amestec de ierburi proaspete, usturoi, putina zeama de lamaie, ulei de masline si, desigur, sare si piper. Lasa carnea sa se marineze pentru cel putin doua ore, sau chiar peste noapte, daca timpul iti permite.

Alege un ceaun din fonta

Acum, sa vorbim despre ceaun. Un ceaun din fonta va distribui caldura uniform si nu va lasa carnea sa se usuce, aceasta pastrandu-si sucurile. Incalzeste ceaunul la o temperatura medie si adauga un strop de ulei. Cand e incins, adauga bucatile de pasari de tara. Nu uita, carnea ar trebui sa fie asezata intr-un singur strat.

Gateste la foc mic

Secretul pentru a obtine o carne de pui de tara frageda si aromata in ceaun este gatitul lent si atent. Odata ce ai pus carnea in ceaun, redu focul la minim si lasa-o sa se gateasca lent. Intoarce bucatile ocazional pentru a se gati uniform. Timpul de gatit poate varia, dar in general, carnea ar trebui sa fie gata in aproximativ o ora, chiar o ora si jumatate, in functie de marimea bucatilor.

Alege legumele si condimentele potrivite

Pe masura ce carnea de pasare de tara se gateste, va incepe sa capete o culoare aurie apetisanta si un miros care te va face instant sa iti fie foame.

Este momentul sa adaugi orice legume sau condimentele care iti sunt pe plac. Ceapa, ardeii grasi, si rosiile tocate sunt alegeri populare, deoarece se potriviesc foarte bine cu aroma delicioasa a carnii.

Acum ca ai invatat cum sa pregatesti pui de tara la ceaun delicios, esti pregatit sa gatesti si pentru cei dragi. Dar nu uita, calitatea carnii de pasare face diferenta.

Daca vrei ca fiecare masa sa fie un adevarat festin, viziteaza OgradaVerde.ro. Vei gasi o gama variata de produse de carne pasare de tara si nu numai.

Cu Ograda Verde mananci mereu sanatos si gustos!