Tendințe de design în 2023: ce să urmărești și ce să eviți

În fiecare an, tendințele de design se schimbă și evoluează, iar anul 2023 nu face excepție. În acest articol, vom discuta despre câteva tendințe de design pe care ar trebui să le urmărești și câteva pe care ar trebui să le eviți în 2023.

Ce să urmărești:

  1. Designul cu tonuri de neon

Tonurile de neon sunt la modă în prezent și se vor menține și în 2023. Alegerea unor culori vibrante și puternice poate ajuta la crearea unui design captivant și plin de energie.

  1. Designul 3D

Designul 3D va continua să crească în popularitate în 2023. Utilizarea graficii 3D poate ajuta la crearea unor efecte vizuale captivante și a unui aspect futurist.

  1. Designul minimal și simplu

Un design minimal și simplu va continua să fie popular în 2023. Utilizarea spațiilor albe și a unui aspect curat poate ajuta la îmbunătățirea clarității și a eficienței site-urilor și aplicațiilor.

  1. Animarea elementelor de design

Animarea elementelor de design poate ajuta la crearea unei experiențe interactive pentru utilizatori. Utilizarea animațiilor subtile poate îmbunătăți interacțiunea și să atragă atenția utilizatorilor asupra informațiilor importante.

  1. Designul interactiv

Designul interactiv poate ajuta utilizatorii să se simtă implicați în experiența de utilizare a produsului tău. Utilizarea elementelor interactive precum animațiile, efectele de hover și designul cu scrolling poate ajuta la îmbunătățirea interacțiunii și la crearea unei experiențe de utilizare mai captivante.

Ce să eviți:

  1. Utilizarea prea multor culori

Utilizarea prea multor culori poate crea un aspect haotic și poate îngreuna navigarea pe site-ul sau aplicația ta. Este important să alegi o paletă de culori coezivă și să o folosești în mod coerent.

  1. Utilizarea fonturilor neobișnuite

Utilizarea fonturilor neobișnuite poate face textul greu de citit și poate îngreuna înțelegerea informațiilor prezentate. Este important să alegi fonturi ușor de citit și să le folosești în mod coerent.

  1. Designul prea complicat

Un design prea complicat poate îngreuna navigarea și poate face experiența utilizatorilor mai puțin plăcută. Este important să alegi un design simplu și clar, care să fie ușor de utilizat și de înțeles.

  1. Utilizarea elementelor care încetinesc încărcarea paginii

Utilizarea elementelor care încetinesc încărcarea paginii poate reduce eficiența site-ului sau aplicației tale. Este important să optimizezi imaginile și să eviți utilizarea unor elemente care încetinesc încărcarea paginii, precum clipuri video sau animații complexe.

  1. Designul fără scop

Un design fără scop poate face utilizatorii să se simtă pierduți și să nu aibă o idee clară despre ce trebuie să facă pe site-ul sau aplicația ta. Este important să alegi un design care să încurajeze utilizatorii să ia anumite acțiuni și să aibă o experiență de utilizare clară și eficientă.

Urmărirea tendințelor de design poate ajuta la crearea unui design modern și plăcut pentru utilizatori. Este important să urmărești tendințele de design, dar și să ai în vedere nevoile și așteptările utilizatorilor tăi. Evitarea unor erori comune precum utilizarea prea multor culori sau a fonturilor neobișnuite poate ajuta la crearea unui design clar și eficient pentru utilizatorii tăi.