De ce să ieși mereu în oraș cu prietenii și să cheltui o mulțime de bani, când poți să socializezi și acasă? Adună-ți prietenii la tine sau ba chiar ai putea să organizezi o mini petrecere indoor. Sigur că multe persoane când aud de petrecere, se gândesc că trebuie să cheltuie mulți bani, dar lucrurile nu stau chiar așa. Dacă îți faci un plan de buget, te documentezi un pic și să te hotărăști cum vrei să arate petrecerea ta, atunci nu vei avea probleme cu aspectele legate de costuri. Totuși, află din acest articol care sunt acele puncte unde ai putea să economisești bani. 

Cum să organizezi o petrecere reușită cu un buget mic:

Creează un meniu cu cap

Mâncarea este primul lucru la care trebuie să te gândești când vrei să organizezi o petrecere la tine acasă. Este și una dintre cele mai costisitoare aspecte din toată organizarea, pentru că mâncarea se consumă extrem de repede și trebuie să ai rezerve aprovizionate pentru invitați. Dat fiind faptul că organizezi o petrecere cu un buget redus, ar trebui să nu te bazezi 100% la comenzi pentru mâncare, ci mai mult la gătit acasă. Gătește mâncăruri simple, dar consistente pentru mai multe persoane și încearcă să le diversifici cât de cât pentru gusturile fiecăruia. Câteva exemple de mâncăruri îndrăgite la prețuri mici:

  • Masă suedeză cu aperitive simple;
  • Paste carbonara și paste bolognese, sau veggie;
  • Guacamole;
  • Frigărui de carne și cartofi prăjiți;
  • Nu uita de fructe proaspete și cât mai diversificate. 

Pentru ce merită să cheltuiești mai mulți bani, sunt dulciurile. Poți să cumperi bomboane, prăjituri, produse de patiserie și mereu trebuie să ai și ceva sărat de ronțăit. 

Alcoolul să fie cumpărat cu limită

Ca să poți organiza o petrecere reușită cu un buget redus, trebuie să menții alcoolul la minimum, pentru că după mâncare, băutura este cel mai costisitor aspect când vine vorba de cheltuieli. Trebuie să faci o listă cu persoanele de care știi că nu consumă alcool, pentru că trebuie să ții cont și de preferințele lor pentru băuturile non-alcoolice. Apoi să faci o listă cu băuturile alcoolice preferate ale prietenilor tăi și nu uita că unii s-ar putea să fie și șoferi. 

Unele băuturi alcoolice, exceptând berea, pot fi extrem de scumpe dacă aprovizionezi mai multe sticle, de aceea trebuie să găsești cea mai înțeleaptă metodă de cumpărat mai mult cu costuri reduse. Să luăm, de exemplu, vinul. O sticlă de vin bun și de calitate normal că este mai scump, dar noroc că există și vin bag în box care poate fi achiziționat de la Cramaviisoara.ro. Produsul este îmbuteliat în condiții optime și are o calitate de peste 5 stele. Poți achiziționa vin la 3L, 5L sau la 10L la un preț excelent. Aruncă un ochi peste crama pur românească și pune pe lista ta de petrecere sortimentul lor de vin.

 Decorațiunile nu trebuie să fie extravagante

Nu trebuie să cheltui extrem de mult pe decorațiuni, pentru că este o petrecere la tine acasă, nu o petrecere unde locația trebuie să fie neapărat sclipitoare. În schimb, poți crea o cabină foto handmade doar cu cearșaf, hârtie creponată, luminițe și puțină creativitate. 

Ai putea să creezi o ramă de Instagram doar din carton și vopsea și poți să o personalizezi așa cum dorești tu. Poți găsi aici mai multe idei pentru un decor handmade.

Să știi că locația nu definește petrecerea, ci compania pe care o ai alături. Poți să ai cele mai frumoase momente cu un buget redus, pentru că acele momente le petreci pur și simplu cu prietenii tăi. 

Sursa foto: Freepik.com