De ce să faci un implant dentar

Când auziți cuvântul „dentar”, probabil că vă imaginați dinți albi și un zâmbet care vă taie respirația. Ce faci, totuși, când pierzi un dinte? Pentru aceasta apelăm la implanturile dentare.

Mult mai mult decât ți-ai imaginat vreodată!

Simplist spus, un implant dentar constă dintr-un dinte suport artificial cu ajutorul implanturilor din titan. Dintele artificial poate fi de orice design și este de obicei ceramic sau bioceramic. Implantul dentar din titan este ceea ce face ca implantul să fie atât de dorit; este puternic, flexibil, ușor și accesibil.

Beneficiile implanturilor dentare

Există multe beneficii ale implanturilor dentare, printre care:

  • Confort sporit și ușurință în întreținere față de alte lucrări dentare
  • Potrivire la orice tip de dietă
  • Durată lungă
  • Risc redus de infecții și boli ale gingiilor
  • Îmbunătățirea aspectului estetic

Tipuri de Implanturi dentare

Există multe tipuri diferite de implanturi: coroane, punți, canale radiculare și fațete. Cea mai comună este coroana dentară. O coroană dentară este exact ceea ce sună – o coroană deasupra unui dinte. Coroana dentară are un dinte atașat la ea și arată foarte bine. Coroana dentară este adesea plasată în partea din față a gurii, unde este în contact cu dinții. Coroana dentară poate fi un singur dinte sau mai mulți dinți.

Ce este un implant dentar?

Un implant dentar este un dinte natural care este conectat cu un dinte artificial cu ajutorul implanturilor dentare din titan. Dintele artificial poate fi de orice design și este de obicei alb, ceramic sau bioceramic. Implantul dentar din titan este ceea ce face ca implantul să fie atât de dorit; este puternic, flexibil, ușor și accesibil.

Un implant dentar nu este un dinte protetic. Mai degrabă, este similar unui dinte natural care a fost grefat în corp cu ajutorul unui implant dentar. Dintele este conectat la implant cu ajutorul unui implant/ suport din titan. Implantul este introdus în osul maxilarului, în locul unde se află dintele original.

Cum funcționează implanturile dentare

Implanturile dentare sunt similare cu alte dispozitive protetice, cum ar fi articulațiile artificiale. Implantul și dintele artificial sunt conectate cu ajutorul unor șuruburi și șaibe din titan. Șuruburile sunt conectate la implant și la celulele sanguine proprii ale pacientului printr-o conexiune specială legată de intestin. Această conexiune specială legată de intestin permite implantului să primească nutrienții de care are nevoie de la propriul sistem digestiv al pacientului.

Principala diferență între implanturile dentare și alte proteze este longevitatea implantului. Alte proteze se uzează în timp. Deși rezultatele sunt bune, implantul nu va dezvolta bacterii și va rămâne puternic pentru tot restul vieții pacientului.

Când să vă puneți implanturi dentare și când să nu vi le puneți

În mod obișnuit, implanturile dentare sunt recomandate pacienților care:

Se confruntă cu o situație de urgență în care ar fi util să aibă implanturi dentare.

Este puțin probabil să aibă asigurare de sănătate dentară.

Aveți finanțe limitate.

Un ultim cuvânt: Ar trebui să vă puneți implanturi dentare?

Implanturile dentare există de mult timp. Tehnologia a avansat foarte mult de-a lungul anilor. Implanturile dentare de astăzi sunt mult mai avansate decât cele pe care oamenii le folosesc de milenii.

Există o piață potențială uriașă pentru implanturile dentare. Se estimează că în SUA există 30-40 de milioane de persoane fără asigurare. Mulți dintre acești oameni și-au pierdut locul de muncă și sunt analfabeți. Este posibil ca aceștia să nu știe să citească sau să scrie și să nu aibă asigurare medicală. În plus, persoanele care nu au un loc de muncă sunt mai predispuse să aibă dinți slabi și boli parodontale.

Implanturile dentare ar putea fi soluția. Beneficiile implanturilor dentare sunt prea multe pentru a le enumera. Singura modalitate de a afla dacă acestea sunt soluția pentru dumneavoastră și familia dumneavoastră este să vă implicați într-o consultație pentru implanturi dentare.

Cuvânt final: Ar trebui să vă puneți implanturi dentare?

Implanturile dentare sunt o modalitate minunată de a adăuga dinți naturali. Sunt un adaos permanent care nu va fi îndepărtat atunci când veți muri. Fie că sunteți proprietarul unui câine, un părinte de animale de companie sau un iubitor de animale, alegerea vă aparține.