Cum să faci cea mai bună ciocolată caldă din lume

Ciocolata caldă este una dintre cele mai populare băuturi în sezonul rece și nu numai. O băutură cremoasă, dulce și savuroasă poate fi o alegere perfectă pentru o seară confortabilă în fața șemineului. În acest articol, vom prezenta o rețetă simplă și ușor de urmat pentru a face cea mai bună ciocolată caldă din lume.

Ingrediente:

 • 2 căni de lapte integral
 • 1/2 cană de frișcă lichidă
 • 170 grame de ciocolată neagră, tăiată bucăți
 • 1 lingură de zahăr brun
 • 1 lingură de vanilie extract
 • Un praf de sare

Instrucțiuni:

 1. Încălziți laptele și frișca într-un ibric la foc mediu, amestecând frecvent până când se încălzește, dar nu fierbe.
 2. Adăugați bucățile de ciocolată, zahărul brun, vanilia și praful de sare în ibricul cu lapte și frișcă încălzite.
 3. Amestecați bine până când ciocolata s-a topit complet și amestecul este omogen. Asigurați-vă că nu sunt cocoloașe de ciocolată neamestecate în băutură.
 4. Continuați să încălziți amestecul la foc mic sau mediu, amestecând frecvent, până când băutura începe să se încălzească din nou. Nu lăsați ciocolata să fiarbă.
 5. Îndepărtați ciocolata caldă de pe foc și turnați-o în căni de servire.
 6. Opcional, puteți adăuga frișcă bătută, ciocolată rasă sau scobitori cu bezea, pentru a decora și a îmbunătăți prezentarea.

Această rețetă simplă de ciocolată caldă este ușor de personalizat după preferințele dvs. Puteți adăuga esență de mentă, nucă de cocos sau cafea pentru a obține o aromă delicioasă. De asemenea, puteți folosi ciocolată cu lapte sau albă în loc de ciocolată neagră pentru a obține o băutură mai dulce și mai cremoasă.