Beneficiile stimularii musculare prin EMS

Stimularea musculara prin EMS poate ajuta la tratarea leziunilor sau afectiunilor musculo-scheletice. De asemenea, este o modalitate grozava de:

  • a reduce spasmele musculare;
  • remodelare corporala;
  • ameliorare a durerilor si disconfortului muscular;
  • a restabili tonusul muscular;
  • a slabi.

Cum functioneaza stimularea musculara prin EMS?

EMS este un sistem ce combina electrostimularea musculara cu exercitii fizice usoare, activand muschii in acelasi mod in care o face un antrenament fizic intens. Atasand niste electrozi pe piele prin intermediul carora trec impulsuri electrice usoare, muschii sunt antrenati intr-un mod extrem de eficient.

O sedinta de antrenament cu EMS dureaza in jur de 20 de minute si presupune lucrarea tuturor grupelor mari de muschi. Desi dureaza doar 20 de minute, eficienta antrenamentului este similara cu cea a unuia clasic de 4 ore. Toate grupele de muschi pot fi stimulate in mod individual. Mai mult decat atat, electrostimularea musculara lucreaza si muschii ce, de obicei, sunt dificil de antrenat.

Este nevoie de doar cateva sedinte pentru ca muschii sa devina mai tonifiati, mai puternici, iar grasimea corporala sa fie diminuata.

De mentionat ca acest tip de antrenament nu pune presiune pe articulatii si nu comprima coloana vertebrala.

Cum se simte electrostimularea musculara?

Cei mai multi pacienti raporteaza senzatie de ace, zvacniri musculare si/sau furnicaturi scurte. Aceste senzatii se simt doar in timpul antrenamentului, dar exista momente in care pacientii le vor simti pana la 30 de minute dupa finalizarea sedintei.

Beneficiile stimularii musculare prin EMS

Exista multe beneficii pe care le ofera acest tip de terapie. Pentru inceput, poate ajuta in procesul de slabire. De fapt, este un antrenament grozav pentru persoanele carora nu le place sportul, insa care isi doresc sa slabeasca si sa isi tonifieze musculatura rapid. Apoi, electrostimularea musculara poate ajuta la reducerea edemului (umflaturilor) si la accelerarea procesului de vindecare a tesuturilor ranite sau deteriorate. Stimularea musculara electrica poate ajuta, de asemenea, la reducerea durerilor musculare cronice.

Mai mult decat atat, aceasta forma de terapie este utila pentru:

  • ameliorarea durerilor si inflamatiilor articulatiilor;
  • diminuarea celulitei;
  • remodelarea corporala;
  • sculptarea muschilor;
  • prevenirea atrofierii musculare (pierderea masei musculare);
  • reducerea stresului si disconfortului;
  • imbunatatirea fluxului sanguin in intregul corp.

De mentionat ca nu exista niciun fel de riscuri asociate cu stimularea musculara prin EMS. Daca antrenamentul este realizat sub supravegherea unui specialist, este complet sigur. Cu toate acestea, exista anumite persoane care necesita acordul medicului inainte de a se supune acestui tip de antrenament. Printre aceste persoane se numara cele care sufera de epilepsie, diabet, boli neurologice grave, tromboza, tensiune arteriala ridicata si care au un stimulator cardiac. De asemenea, femeile gravide sau care alapteaza ar trebui sa evite electrostimularea musculara.