5 Beneficii ale epilarii definitive cu laser

Efectuarea unui tratament complet de epilare definitiva cu laser poate parea o decizie importanta, dar cu cat incepi mai devreme, cu atat mai repede vei obtine rezultate. Daca iti doresti sa ai mereu picioare netede, axile fara par si o zona inghinala fina, epilarea cu laser poate fi cea mai buna solutie pentru tine!

Ce este epilarea definitica cu laser?

Epilarea cu laser este cea mai eficienta si sigura metoda de a scapa de parul nedorit de pe corp. Laserul folosit in cadrul acestei proceduri este special conceput pentru a distruge foliculii pilosi, impiedicand in acest fel cresterea firelor de par.

Practic, laserul emite o energie luminoasa direct in foliculii pilosi, deteriorandu-i si diminuand astfel capacitatea lor de a produce par nou.

Numarul de sedinte necesare de epilare cu laser depinde de culoarea si grosimea firelor de par si de zona tratata. In medie, este nevoie de 5-6 sedinte pentru a elimina majoritatea parului nedorit, efectuate la un interval de 4 saptamani intre ele.

Spre deosebire de metodele traditionale de eliminare a parului, epilarea definitiva nu irita pielea, nu este dureroasa si previne aparitia firelor de par incarnate.

Tratamentul poate fi efectuat in orice parte a corpului, inclusiv pe picioare, brate, axile, zona inghinala, piept, spate si fata.

Beneficiile epilarii definitive cu laser

Conform celor de la Dara Beauty, epilarea definitiva cu laser are multiple beneficii:

1. Este un tratament precis.

Fiind foarte precisa, epilarea cu laser este ideala pentru indepartarea parului din anumite portiuni ale corpului, indiferent cat de mici ar fi. De aceea, este mereu recomandata pentru eliminarea parului dintre sprancene sau pentru modelarea barbii.

2. Trateaza diferite probleme ale pielii.

Pe langa faptul ca minimizeaza cresterea firelor de par, epilarea cu laser poate reduce frecventa si severitatea acneei din zonele tratate. De asemenea, laserul poate diminua petele intunecate si imbunatateste tonusul si textura pielii.

3. Este cea mai buna solutie de indepartare a parului pe termen lung.

Odata ce foliculii pilosi sunt distrusi, ei nu mai pot genera fire de par. Asta inseamna ca iti poti lua ramas bun de la parul nedorit si sa obtii rezultate de lunga durata.

4. Necesita intretinere redusa.

Epilarea cu laser este o investitie inteleapta pentru oricine doreste o solutie pe termen lung de indepartare a parului. Sunt recomandate totusi retusuri anuale, dar asta este insignifiant in comparatie cu timpul pe care l-ai fi petrecut epilandu-te cu ceara sau cu lama de ras.

5. Riscul de efecte secundare este minim.

Dispozitivele laser folosite in prezent in tratamentele de epilare definitiva sunt mai putin dureroase si mai eficiente decat erau cele de acum un deceniu, reducand severitatea si riscul de efecte secundare. Cel mai frecvent efect secundar care poate aparea in urma unui astfel de tratament este edemul folicular (roseata la nivelul foliculului), care insa trece dupa 24-48 de ore.